Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 30dag
marchew mrożona garść
groszek mrożony garść
mąka
pomidory w puszce
cebula
czosnek 2 ząbki
bulion litr
pietruszka
papryka czerwona
ziemniaki 3-4
koperek
śmietana do zup
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Ziemniaki obrać i pokroić, wrzucić do bulionu i wstawić na mały ogień.
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką. Rozgrzać olej z łyżką masła i wrzucić mięso. Obsmażyć z obu stron, dodać posiekaną cebulę i 2 ząbki czosnku. Oprószyć pieprzem.Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i pietruszkę. Całość chwilę poddusić. Wlać pomidory krojone z puszki i mrożonki, zamieszać. Chwilę potrzymać na ogniu i całość przelać do na w pół miękkich ziemniaków z bulionem. Gotować na małym ogniu, doprawić mieloną ostrą papryką, kucharkiem i koperkiem. Na koniec zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak