Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięsno-warzywny farsz do pierogów lub naleśników

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z rosołu 50 dag
marchew z rosołu 20 dag
pietruszka z rosołu 5 dag
cebule 2 duże
masło klarowane 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mięsno-warzywny farsz do pierogów lub naleśników

Kroki postępowania

1
Jest to sposób na wykorzystanie resztek z rosołu. Można z powodzeniem użyć mięsa wołowego, drobiowego, cielęciny, czy mieszanek tych gatunków :)

Zmiel mięso z rosolu oraz marchew i pietruszkę.
Krok 1 - mięsno-warzywny farsz do pierogów lub naleśników foto
2
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na maśle klarowanym
Krok 2 - mięsno-warzywny farsz do pierogów lub naleśników foto
3
Dodaj do pozostałych składników, dopraw solą i pieprzem.
Krok 3 - mięsno-warzywny farsz do pierogów lub naleśników foto
4
Dokładnie wymieszaj i używaj jako nadzienie do pierogów, krokietów czy naleśników.
Krok 4 - mięsno-warzywny farsz do pierogów lub naleśników foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 24.12.2012 23:59
super
Dorian 22.12.2012 09:03
pyszny pomysl

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak