Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kaczucha z żurawiną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kaczki 2 szt
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: kaczucha z żurawiną

1. Filety dokładnie oczyścić i zamarynować na min.3-4 godz.
2. Na patelni bez tłuszczu obsmażamy mięsko z obu stron. Strona ze skórą zawsze dłużej o 10 min.
3. Następnie układamy do brytfanki i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. na 35 min.
4. Wyjmujemy z piekarnika, kroimy na plasterki i polewamy sosem z zmiksowanych żurawin. Opcjonalnie można dodać do sosu żurawinowego wino do smaku.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 22.12.2012 07:31
Wygląda bardzo apetycznie i na pewno smaczne !
Ola1984 19.11.2012 21:23
Kaczka to jedno z moich ulubionych mięs.
Iwka 19.11.2012 21:06
pyszna
angelika14 19.11.2012 20:41
super sosik żurawinowy, no i kaczka też

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak