Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w cieście francuskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś kurczaka
ciasto francuskie
sól
curry
chilli
pietruszka
jajko
czosnek
kminek
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w cieście francuskim

Surową pierś kurczaka natrzeć wszystkimi przyprawami. Pierś położyć na cieście francuskim i zawinąć. Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem i wstawić do piekarnika na 20 minut w temperaturze 200 stopni.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ulinka 4 tygodnie temu
Bardzo dobra soczysta pierś. Piekłam tylko 30-35 min w niższej temperaturze 170°
magduś83 01.02.2013 17:53
rewelacyjny pomysł
dianix 12.12.2012 21:08
w cieście nie robiłam takim, ale czas zrobic
Joanna46 19.11.2012 21:41
Fajny.
babajaga1969 19.11.2012 20:22
podoba mi się ten przepis - wypróbuję :))
AURELKA 19.11.2012 19:29
miodzio
kasiaw 19.11.2012 18:50
smaczny kurczaczek
magdziorka6 19.11.2012 18:31
oj zbieram ię żeby taką przygotować-smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak