Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 0.5 szklanki
skrzydełka 4 szt
kostka rosołowa szt
marchew szt
ziemniaki 3-4 szt
pietruszka zielona
sól, pieprz
przyprawa do zup
woda 2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Skrzydełka gotujemy, ściągamy szumowinę która pojawia się w czasie ich gotowania, po czym dodajemy kostkę rosołową i startą marchew. Gotujemy około 40 minut po czym dodajemy obrane i pokrojone w drobną kostkę ziemniaki oraz wsypujemy kaszę. Gotujemy do miękkości ziemniaków po czym przyprawiamy i podajemy. Posypujemy zupę drobno pokrojoną zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 19.11.2012 19:04
dlaczego nie podajesz żadnych proporcji składników? Dodajesz przepis dla punktów czy z myślą, że ktoś z niego skorzysta?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak