Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ziemniaczana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 główka
mąka 5 łyżek
boczek 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ziemniaczana

Ziemniaki zetrzeć na drobnej tartce. Cebulę i wędlinę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Ziemniaki, cebulę i wędlinę wymieszać z mąką. Masę ziemniaczaną wykładamy do wysmarowanej tłuszczem blachy. Pieczemy ok. 1 godz. Podajemy z kefirem lub ze siadłym mlekiem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak