Babka ziemniaczana

Babka ziemniaczana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    1 główka
  • mąka

    5 łyżek
  • boczek

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zetrzeć na drobnej tartce. Cebulę i wędlinę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Ziemniaki, cebulę i wędlinę wymieszać z mąką. Masę ziemniaczaną wykładamy do wysmarowanej tłuszczem blachy. Pieczemy ok. 1 godz. Podajemy z kefirem lub ze siadłym mlekiem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat