Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorki pod pierzynką
Zaczynamy od przygotowania sosu - pierzynki.
Mieszamy jogurt/śmietanę z majonezem, w stosunku 1:1, przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy przeciśnięty czosnek
Pomidorki kroimy w plastry, układamy na dnie półmiska, doprawiamy ulubionymi przyprawami (ja bardzo często przywożę z Niemiec przyprawę 'Tomaten mozzarella' idealnie się do tego nadaje!). Tak przyrządzone pomidory pokrywamy naszą pierzynką. Szczypiorek płuczemy, siekamy i obsypujemy pierzynkę. Nie zapominajmy o żółtym serze (wg mnie nie ma znaczenia rodzaj, po prostu dodajemy swój ulubiony), pokrywamy nim szczypiorek - jest to górna warstwa naszej sałatki, dodatkowo można przystroić listkami pietruszki lub bazylii. Wstawiamy do lodówki na 1-2h przed podaniem.
Smacznego !!!!