Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem groszkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron kokardki
groszek cukrowy 2 szklanki
cebula 1 sztuka
przecier pomidorowy 3 łyżki
parezan starty 2 łyżki
masło
oliwa
sól
pieprz
mleko 1/2 szklanki
boczek wędzony 10 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem groszkowym

Makaron ugotować jak lubimy.Cebulę obrać i zmiksować,boczek pokroić w kosteczkę,groszek ugotować w osolonej wodzie.Na patelni rozgrzać masło oliwą dodać boczek smażyć chwilkę dodać cebulę i smażyć około 5 minut.Następnie dodać przecier pomidorowy.Kiedy groszek będzie miękki odcedzamy zalewamy mlekiem i miksujemy,następnie przekładamy do boczku i cebuli,smażymy chwilkę.Przyprawiamy solą i pieprzem.Takim sosem polewamy makaron i posypujemy startym parmezanem.
Mój synek się tym zjada mówi że jest to danie szreka,polecam:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 19.11.2012 11:57
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak