Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z krewetkami i szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 200 g
krewetki w sosie własnym 250 g
szpinak świeży lub mrożony 200 g
sos beszamelowy 500 g
ser mozarella 400 g
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z krewetkami i szpinakiem

1. W naczyniu żaroodpornym ułożyć
1. Makaron penne ugotowany na półtwardo.
2. Podduszone na łyżce oliwy (z dodatkiem czosnku) krewetki.
3. Liście świeżego szpinaku.
4. Całość polać sosem beszamelowym.
5. Na wierzch rozłożyć ser mozarella pokrojony w plastry.
6. 20 minut zapiekać w piekarniku

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 18.06.2011 14:38
lubię takie zapiekanki
Małgorzata112 16.07.2010 20:55
fajny przepis!
Zofia12 16.07.2010 07:43
Krewetki troche dorogie, ale raz na jakiś czas mozna poszaleć:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak