Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z kurczakiem i szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 200 g
pierś z kurczka 2 szt
szpinak świeży lub mrożony 200 g
sos pomidorowy 500 g
ser mozarella 400 g
sol, czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z kurczakiem i szpinakiem

1. W naczyniu żaroodpornym ułożyć
1. Makaron penne ugotowany na półtwardo.
2. Piersi z kurczaka - podduszone na łyżce oliwy z dodatkiem czosnku i soli.
3. Liście świeżego szpinaku.
4. Całość polać sosem pomidorowym.
5. Na wierzch rozłożyć ser mozarella pokrojony w plastry.
6. 20 minut zapiekać w piekarniku

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 14.01.2016 13:44
dobra zapiekanka
PaniMISIOWA 18.06.2011 14:37
super pożywne danie
Zofia12 16.07.2010 07:42
To danie robię raz na 2 tygodnie, uzależnia!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak