Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Postny kapuśniak

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
kostki warzywne 2 szt
ziemniaki 1/2 kg
pietruszka 1 szt
marchewka 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 kulek
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Postny kapuśniak

Kroki postępowania

1
Kapustę kroimy na drobniejsze kawałki i przekładamy do garnka.
Krok 1 - Postny kapuśniak foto
2
Dodajemy obrane i pokrojone na kawałki marchewki, pietruszkę, ziele, kostki warzywne, i listki laurowe. Zalewamy wodą i całość gotujemy ok 45 minut na wolnym ogniu. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie w osobnym garnku do miękkości.
Krok 2 - Postny kapuśniak foto
3
Po ugotowaniu ziemniaki dodajemy do garnka z zupą. Smakujemy i doprawiamy pieprzem.
Krok 3 - Postny kapuśniak foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

emeslive 18.11.2012 22:43
Postnie ale smacznie, i o to chodzi :)
Miki 18.11.2012 21:38
spoko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak