Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w panierce z płatków kukurydzianych

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki kukurydziane 3/4 szklanki
dorsz 1 kg
mąka 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
jaja 3 sztuki
sok z cytryny 4-5 łyżek
sól do smaku
olej do smażenia
koperek posiekany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w panierce z płatków kukurydzianych

Dorsza dzielimy na porcje, skrapiamy go sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb, odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Płatki kukurydziane( ja używam Lubelli) kruszymy na drobno, mieszamy je z bułką tartą i posiekanym koperkiem. Jajka roztrzepujemy przy użyciu miotełki. Na patelni rozgrzewamy olej. Porcje ryby panierujemy w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z płatkami kukurydzianymi. Rybę smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 10.02.2014 08:20
pyszna ryba
IKrakowianka 24.12.2013 16:51
pyszna jest taka ryba
Seba 03.09.2013 10:12
smaczna rybka
Katarzyna/kate1980 13.03.2012 21:40
świetny przepis
Hanna11 20.01.2012 22:41
lubię smażone ryby, choć w takiej panierce jeszcze nie jadłam
Rogalik 12.08.2011 22:10
dobra
irenka 17.03.2011 18:30
Ja też nie próbowałam w takiej panierce,muszę spróbować
wedith1 23.08.2010 21:09
Nigdy nie próbowałam rybki panierowanej w płatkach, ale wygląda bardzo apetycznie!!!
Iwusia 16.07.2010 11:22
Rybka w płatkach kukurydzianych, coś pysznego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak