Dorsz w panierce z płatków kukurydzianych

Dorsz w panierce z płatków kukurydzianych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki kukurydziane

    3/4 szklanki
  • dorsz

    1 kg
  • mąka

    1 szklanka
  • bułka tarta

    3/4 szklanki
  • jaja

    3 sztuki
  • sok z cytryny

    4-5 łyżek
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • koperek posiekany

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dorsza dzielimy na porcje, skrapiamy go sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do ryb, odstawiamy na około 1 godzinę do lodówki. Płatki kukurydziane( ja używam Lubelli) kruszymy na drobno, mieszamy je z bułką tartą i posiekanym koperkiem. Jajka roztrzepujemy przy użyciu miotełki. Na patelni rozgrzewamy olej. Porcje ryby panierujemy w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z płatkami kukurydzianymi. Rybę smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

10.02.2014 08:20
pyszna ryba

IKrakowianka

24.12.2013 16:51
pyszna jest taka ryba

Seba

03.09.2013 10:12
smaczna rybka

Katarzyna/kate1980

13.03.2012 21:40
świetny przepis

Hanna11

20.01.2012 22:41
lubię smażone ryby, choć w takiej panierce jeszcze nie jadłam

Rogalik

12.08.2011 22:10
dobra

irenka

17.03.2011 18:30
Ja też nie próbowałam w takiej panierce,muszę spróbować

wedith1

23.08.2010 21:09
Nigdy nie próbowałam rybki panierowanej w płatkach, ale wygląda bardzo apetycznie!!!

Iwusia

16.07.2010 11:22
Rybka w płatkach kukurydzianych, coś pysznego :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat