Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w pomidorowej zalewie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
oliwa 1 szkl
cukier 1/2 szkl
czosnek 1 główka
ocet 200 ml
sól 1 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w pomidorowej zalewie

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać sok, ocet, olej, wsypać cukier, sól, dodać czosnek i pieprz, zagotować.
Krok 1 - Fasolka szparagowa w pomidorowej zalewie foto
2
Fasolkę umyć, wsypać do wrzącej wody, zagotować, odcedzić. Następnie pokroić na mniejsze kawałki. Do przygotowanej marynaty wsypać fasolkę i gotować 8-10 minut.
Krok 2 - Fasolka szparagowa w pomidorowej zalewie foto
3
Fasolkę wraz z sokiem przełożyć do słoików, założyć zakrętki, włożyć do garnka, zalać wodą, pasteryzować około 20 minut.
Krok 3 - Fasolka szparagowa w pomidorowej zalewie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.05.2013 08:29
bardzo ciekawy przepis,nie jadłem
olkaaa 22.11.2012 09:33
muszę zrobić
Katarzyna/kate1980 18.11.2012 21:17
bardzo fajny przepis
babajaga1969 18.11.2012 15:35
dobry przepis
caralajna 18.11.2012 11:32
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak