Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz zabielany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
buraki czerwone 2-3 szt.
śmietana 2.5 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
majeranek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
jajko 2-3 szt.
czosnek 1 ząbek
marchew 2 szt.
pietruszka 1.5 szt.
seler 1/4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz zabielany

Jajka ugotować na twardo we wrzącej,osolonej wodzie.Obrać,opłukać.Pokroić w talarki.Marchew,seler i pietruszkę umyć,obrać,opłukać.Włożyć do garnka z wodą.Ugotować wywar.Buraki dokładnie umyć.Ugotować oddzielnie w mundurkach.Następnie odstawić do wystygnięcia.Obrać,zetrzeć na jarzynówce na grubych oczkach.Wywar z jarzyn przecedzić,dodać do niego buraki.Zagotować.Mąkę wymieszać z 0.5 szkl.wywaru i dodać do barszczu.Doprawić do smaku majerankiem i czosnkiem roztartym z solą.Dodać śmietanę.Wymieszać.Dodać pokrojone jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 09.05.2013 07:45
Lubię taki barszczyk :)
octo 17.11.2012 23:16
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak