Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z grzybkami, boczkiem i ogórkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 350 gram
grzyby leśne 4 średnie
ogórek kiszony 2 sztuki
boczek 1 plaster 1 cm
cebula 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
Kucharek przyprawa do potraw
ziele angielskie 3 kulki
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
olej roślinny 3 łyżki
bulion 1 kostka
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z grzybkami, boczkiem i ogórkiem

Jeżeli boczek będzie surowy to lekko podsmażyć go na oleju razem z grzybkami leśnymi i ostudzić.
Z polędwiczki rozbić dwa plastry.
Na roztłuczone plastry położyć kawałki boczku, grzybki i ogórka pokrojonego na ćwiartki. Przyprawić go od środka papryką ostrą i kucharkiem. Zawinąć mięso w rulonik i złączyć wykałaczkami.
NA głębokiej patelni rozgrzać olej i włożyć na niego zrazy, lekko podsmażyć na średnim ogniu z każdej strony (razem około 3min). Następnie dodać cebulkę przekrojoną na 6 części i ząbek czosnku pokrojony na drobno. Przykryć pokrywką i dusić około 5 min co chwilę mieszając. Podlać około 0,5 szklanki wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, posolić solą ziołową, dodać maggi i popieprzyć. Przykryć pokrywką i zostawić na małym ogniu na około 15min. Później zalać rozpuszczoną w jednej szklance wody kostką bulionową, dodać czosnku granulowanego, pieprzu i soli, przykryć i dusić około 25min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 27.02.2013 10:13
piękne zdjęcie
jozefinach 29.11.2012 18:09
Zrazy wyglądają bardzo smakowicie.
Renataj 19.11.2012 22:59
Od razu zrobiłam się głodna.Bardzo apetyczne.
misia53 18.11.2012 11:09
jak dla mnie danie pyszniutkie
Rafał10 17.11.2012 21:10
Jedliśmy z kaszą także ta kostka to po to by tego sosiku wyszło troszkę więcej by można sobie było kaszę polać. Grzyby- prawdziwki, ale można dać inne wg uznania
SmacznaPyza 17.11.2012 20:22
grzyby - jakiś konkretny gatunek czy bez znaczenia? myślę, że ta kostka na koniec zupełnie niepotrzebna przy tych wszystkich dobrych składnikach
MAR3STA 17.11.2012 18:58
znakomite palce lizać
Anna169Hosz 17.11.2012 09:02
Takie pyszności, że zjadłabym z ochotą dwie porcje:)
Konczi 17.11.2012 06:36
wygląda bardzo smakowicie
Lemon 16.11.2012 21:43
ekstra
adelajda 16.11.2012 20:30
na pewno smaczne !
ewelina/bunia 16.11.2012 20:23
pycha
uqash24 16.11.2012 20:06
smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak