Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą gryczaną i twarogiem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 7 liści
kasza gryczana 1,5 woreczka
twaróg 1 kostka
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
bulion
por 1 liść
jajko 2 sztuki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą gryczaną i twarogiem

Kroki postępowania

1
1. W garnuszku ugotuj 2 woreczki kaszy (ok.10 minut).
2. Ostudzoną kaszę wymieszaj z twarogiem, 2 jajkami.
3. Dopraw pieprzem, solą i koperkiem.
4. W drugim garnku sparz 7 liści kapusty włoskiej i jeden liść pora ( potem pokrój na 7 długich "nitek").
Krok 1 - Gołąbki z kaszą gryczaną i twarogiem foto
2
1. Na sparzone liście nałóż odpowiednią ilość farszu i ciasno zwiń.
Krok 2 - Gołąbki z kaszą gryczaną i twarogiem foto
3
1. Uformowane gołąbki przewiąż "porową nitką".
Krok 3 - Gołąbki z kaszą gryczaną i twarogiem foto
4
1. Na dnie patelni/garnka ułóż liście kapusty, a na nich gołąbki.
2. Podlej bulionem, dorzuć liście laurowe i ziele angielskie.
3. Gotuj, na małym ogniu, przez 40 minut.

SMACZNEGO!
Krok 4 - Gołąbki z kaszą gryczaną i twarogiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 16.11.2012 21:45
pycha
Poison1988 16.11.2012 19:35
brzmi smakowicie chociaż jeszcze takich nie jadłam.
ilka_86 16.11.2012 19:16
pyszne te Twoje gołąbki
AURELKA 16.11.2012 19:11
rewelacja
Kuchareczka2 16.11.2012 18:56
takich nie jadłam , muszą byc wysmienite
pajbek 16.11.2012 18:49
Fajny przepis, a zapewne bardzo pyszne te gołąbki :-)
Barbara/zuza22_85 16.11.2012 18:48
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak