Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERNIK

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
miód 1 szkl
jajko 4 szt
margaryna 10 dag
kwaśna śmietana 1 szkl
mąka 3 szkl
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIK

Margarynę z cukrem ucieramy, dodajemy stopniowo żółtka. Miód i przyprawę do piernika roztapiamy i ostudzoną wlewamy do utartej masy. Następnie śmietanę i mieszamy. Po dokładnym roztarciu wsypujemy mąkę wymieszana sodą. Na koniec dajemy ubitą pianę. Ciasto wylewamy na blachę pieczemy około godziny. Wierzch można polać lukrem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.07.2013 08:14
wygląda super
Ewa104 17.11.2012 11:50
Wygląda na wilgotny,rozpływający się w ustach kawał ciacha.Pychotka!
Habibi 16.11.2012 19:08
uwielbiam pierniki :)
Iwka 16.11.2012 15:18
super
treonina 16.11.2012 15:04
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak