Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale Dunaju

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 6
olej 3 łyżki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 2 szklanki
Krem:
masło roślinne
mleko 1/2 litra
cukier puder 1/2 szklanki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
cukier waniliowy
żółtko jajek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Fale Dunaju

Ciasto:
Utrzeć cukier i masło, dodawać po jednym jajku, mąkę i proszek do pieczenia, olej. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, wyłożyć na blachę. Najpierw jasne ciasto, potem ciemne. Piec 40 minut.
Krem:
Rozrobić mąki i cukier waniliowy w 1 szklance mleka. Resztę mleka zagotować i wlać te rozrobione mąki do gotującego się mleka. Razem wszystko zagotować i wystudzić. Utrzeć cukier z masłem i żółtkiem, dodawać do tego po 1 łyżce ugotowanego budyniu i ucierać. Na upieczone ciasto ułożyć ananasy, ciasto nasączyć sokiem z puszki z ananasów. Na to wyłożyć masę i wszystko polać polewą kakaową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 07.10.2011 13:32
pyszne,bardzo pyszne!:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak