Karpatka

Karpatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
1 szklankę wody, 1/2 margaryny- zagotować, jeszcze na ogniu dodać szklankę mąki. Do zimnego ciasta dodać 4 żółtka, ubitą pianę. Podzielić ciasto na 2 części, każdą oddzielnie upiec w okrągłej formie.
Masa:
4 cukry waniliowe, 3/4 szklanki mleka, 1/2 szklanki cukru, 1/5 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 żółtka, masło
Mleko, cukier i cukier waniliowy zagotować. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w małej ilości zimnej i wlać w gotujące się mleko. Zagotować. Do zimnej masy dodać masło i żółtka.
Ułożyć ciasto, masa, ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

aginaa

31.05.2011 08:38
ale pyszna

Maryś1

04.08.2010 12:48
lubię te ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat