Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa grochówka na wędzonych kościach

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzone kości 0,6 kg
groch 0,5 opakowania
marchew 2 sztuki
ziemniaki 3-4 sztuki
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa grochówka na wędzonych kościach

Kroki postępowania

1
Nastawiamy wywar z wędzonych kości z dodatkiem marchewki i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy namoczony groch. (Musi się moczyć około 1 godziny)
Krok 1 - Domowa grochówka na wędzonych kościach foto
2
Gdy groch zrobi się miękki dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. I czekamy aż zrobią się miękkie. Dodajemy majeranek.
Krok 2 - Domowa grochówka na wędzonych kościach foto
3
Gotujemy jeszcze przez około 5 minut i podajemy do stołu.

Smacznego!
Krok 3 - Domowa grochówka na wędzonych kościach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 02.05.2013 20:31
bardzo lubię grochówkę:)
David 18.04.2013 09:52
pyszna zupka
gosia561 14.11.2012 17:15
dodaje jeszcze boczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak