Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z cukinią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku 4 szczypty
Majeranek suszony Prymat 3 szczypty
cukinia 1/2 sztuki
dorsz 1 filet
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 szczypty
cytryna 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z cukinią

Dorsza opłukać i osuszyć. Mięso doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem. Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na małych oczkach tarki. Dorsza położyć na talerz skórą do dołu. Na mięso nałożyć cukinię, w razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Dorsza przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 2-3 godz. Na folię aluminiową wyłożyć rybę (skóra ma być na dole), skropić sokiem z cytryny i szczelnie zawinąć folię. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni, rybę położyć na blaszce skórą na dół i zapiekać około 25 min, na najwyższej półce piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.04.2017 20:34
Wygląda wyśmienicie
Jagódka77 04.06.2015 20:20
na pewno wypróbuję, całość wygląda apetycznie
Ela15 15.12.2014 13:34
ciekawe połączenie dorsz i cukinia, chętnie bym spróbowała
Anna169Hosz 26.11.2013 20:01
Ale pięknie się prezentuje.
Alex_M 16.06.2013 10:45
fajny pomysl na rybke!
mysza75 04.05.2013 16:41
Obiadek marzenie, coś dla mnie :-)
ONY_za_kare 21.04.2013 12:02
ale to musi być pyszne ;0
wiola333 17.04.2013 22:03
bardzo smaczny przepis
m1monika 25.03.2013 09:10
rewelacja!!!
Adamorek 23.02.2013 14:04
doskonałe połączenie
Wafelek2601 23.01.2013 00:27
Pyszny przepis na rybkę
smakoszek 16.01.2013 14:57
rewelacyjna rybka
caralajna 31.12.2012 07:42
wspaniały pomysł
anemon 10.12.2012 20:42
Bardzo ciekawy pomysł na dorsza.
Rafał10 29.11.2012 17:45
oooo bardzo ciekawe połączenie :)
adelajda 16.11.2012 06:45
super smaki !
jozefinach 15.11.2012 12:23
Wyżej jest napisane, że jeden filet, a o obieraniu cukinii nic nie wspominałam, więc wydaje mi się logiczne, że ze skórą.
SmacznaPyza 15.11.2012 12:05
z wyglądu sądzę, że nie chodzi o całego dorsza tylko filety ze skórą... cukinia ze skórką czy bez?
MAR3STA 14.11.2012 21:33
dorsz z cukinią to na pewno smaczne połączenie
eMMe 14.11.2012 15:41
super
angelika14 14.11.2012 15:23
ależ on apetycznie wygląda, na pewno zrobię w najbliższym czasie
kulinarny smak 14.11.2012 14:55
jak dla mnie nowość:) zapowiada się ciekawie
treonina 14.11.2012 14:54
coś co będzie smakować mojej rodzinie! dzieki za przepis
Silver Teaspoon 14.11.2012 14:39
apetycznie
czekoladka_m 14.11.2012 14:29
mmm, poezja;):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak