Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka sypana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
cukier drobny 1 szklanka
masło 250 g 1 sztuka
jabłka 1 kg
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 1 opakowanie
kasza manna 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka sypana

Sypkie składniki należy wymieszać ze sobą.
Jabłka umyć, wydrążyć środki, pokroić w cienkie plasterki.

Na tortownicę wysypujemy połowę suchych składników, kroimy masło w cienkie plasterki i układamy na sypkich produktach, następnie kładziemy warstwę jabłek. Czynność powtarzamy i na sam wierzch dajemy masło.
Pieczemy ok. 50 minut w temp. 200 stopni.

życzę smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 08.07.2013 16:52
pyszniutka;)
ONY_za_kare 20.04.2013 11:18
ale pychota~!
Klausia 17.04.2013 11:51
szarlotka to królowa ciast :)
Piter 31 13.04.2013 08:54
Rewelacja.
reniatka 06.04.2013 14:23
świetny oryginalny przepis
Iwusia 02.04.2013 22:18
pychotka to ciacho
paulina2157 26.03.2013 10:44
bardzo apetyczna i szybka
fotoviderek 17.03.2013 08:06
Muszę takiej spróbować. Mniam :)
Alex_M 16.03.2013 11:14
robie podobna :) pyszna jest :)
Bernadeta1 28.01.2013 13:38
muszę wypróbować ten szybki sposób
Łukasz15 06.12.2012 15:57
Bardzo dobra, polecam
misia53 14.11.2012 14:09
w taki sposób nigdy nie robiłam , ciekawy....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak