Galareta z piersi kurczaka

Galareta z piersi kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piersi z kurczaka

    4 szt
  • marchewka

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele ang,sól, pieprz

    wg uznania
  • żelatyna

    wg potrzeby
  • jajko

    1-2 szt
  • groszek

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka włożyć piersi i przyprawy, zalać wodą tak aby lekko przykryły mięso,chwilę gotować, włożyć marchew i pietruszkę w całości.Ugotować,Wyciągnąć, pokroić mięso wg uznania, marchew i pietruszkę w talarki. Do wywaru wlać żelatynę, włożyć pokrojone warzywa i mięso. Do pojemników lub miseczek na dno włożyć plaster ugotowanego jajka,wsypać trochę groszku i uzupełnić mięsem i warzywami. Zostawić do zastygnięcia.Podawać z octem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

owocówka

27.10.2011 07:55
mniam

Małgorzata106

17.07.2011 09:09
pycha

gosia47-47

24.05.2011 06:33
dobre

kasiaw

18.03.2011 22:53
ładnie wygląda

Goya

17.03.2011 16:49
super

romanrafal

02.02.2011 16:56
super

Bart

24.12.2010 12:33
spróbuję

Jaheira11

24.12.2010 12:24
fajna ta galareta

mehia

23.12.2010 08:58
apetyczna :)

edyta44

05.10.2010 11:30
super sprawai jaka smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat