Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek pieczony

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1
czosnek
majeranek
sól
musztarda
boczek 1.5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: boczek pieczony

Boczek umyć natrzeć przyprawami cebulą i czosnkiem i odstawić na ok godz.Po tym czasie boczek posmarować lekko musztardą zwinąć w rulon dość ciasno i obwiązać dratwą.Boczek zawinąć w folię aluminiowąi wstawić do piekarnika na ok 2godz w temp 170st.Na koniec pieczenia ja rozcinam folię aby boczek stał się rumiany

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 17.10.2013 11:11
świetnie wygląda
JOANNA16 23.05.2013 08:53
mniam mniam, pycha
wiola333 19.03.2013 09:43
bardzo smaczny przepis
Kasnaj 20.02.2013 19:16
super :)
MONIKA62 31.01.2013 09:25
musi być pyszny mniam
Motorek 29.01.2013 09:22
oj jaki pyszny boczuś, poproszę o kawałek
dianix 18.12.2012 17:48
uwielbiam taki świeżutki, cieplutki
kriko 17.11.2012 10:13
z musztardą...pycha
Luki 17.11.2012 10:02
świetnie wygląda i napewno tak smakuje
Wiesława1 15.11.2012 14:54
taki jak lubię
Poison1988 14.11.2012 11:26
ale pychotka! Super - pieczonego jeszcze nie robiłam :)
adelajda 14.11.2012 08:54
coś dla mojego męża !
Anna169Hosz 14.11.2012 08:50
Taki klasyczny- nasze polskie smaki- super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak