Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy smalec

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
cebula 1
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: domowy smalec

Słoninę pokroić w kostkę .Wrzucić do brytfanki i przetopić.Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę.Gdy słoninka w garnku już się roztopi ale skwareczki nie będą jeszcze rumiane dodać sól,pieprz,majeranek.Gdy skwareczki już będą w sam raz dodać cebulkę i pochwili odstawić z palnika aby się nie przypaliła.Rozlać smalczyk do miseczek lub słoiczków i pozostawić do zastygnięcia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 19.04.2013 09:43
interesujący przepis, mniam
Kate131 27.01.2013 10:04
klasyka
IZABELA29 29.12.2012 10:55
bardzo dobry
ben-ka 29.12.2012 10:29
lubimy taki smalczyk,często go robię.
kriko 17.11.2012 10:14
domowy najlepszy
Luki 17.11.2012 10:03
pyszny
Wiesława1 15.11.2012 14:54
hmmm domowy....z ogóreczkiem....Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak