Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
keczup 3 łyżki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 1-2 ząbki
sól do smaku
sok z cytryny 2-3 łyżki
koperek posiekany 2 łyżki
dorsz 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz zapiekany w sosie pomidorowym

Rybę po rozmrożeniu pokroić na porcje. Skropić je sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym( posmarowanym oliwą). Cebulę i czosnek drobniutko posiekać. Koncentrat pomidorowy wymieszać z keczupem i oliwą. Rybę posmarować( można polać) mieszanką pomidorową, następnie posypać cebulą, czosnkiem i koperkiem. Zapiekać przez 20- 25 minut w temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.09.2013 23:23
rewelacyjne danie
Wafelek2601 08.05.2013 22:59
Pyszny obiadek
IKrakowianka 02.02.2013 20:53
rewelacja
Paweł10 08.05.2012 21:36
pycha
Agnik 13.12.2011 20:21
dobre
IZABELA29 11.11.2011 10:38
smaczniutko
ilka_86 31.08.2011 15:55
pyszności
Iwusia 16.07.2010 11:24
Pięknie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak