Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JAJECZNICA Z GRZYBAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 6 szt
cebula 1 szt
grzyby leśne 200 gram
sól 1 gram
masło 70 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 1 gram

Przepis i sposób przygotowania na: JAJECZNICA Z GRZYBAMI

Grzyby obieramy, myjemy. Kroimy na plasterki. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą, aby ta tylko przykryła grzyby. Gotujemy ok. 20 minut, ciut solimy. Cebulkę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na maśle, dodajemy odcedzone grzyby i wbijamy jajka. Solimy i pieprzymy do smaku. Gdy jajka się zetną jajecznica jest gotowa. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 18.02.2013 10:24
lubię
SmacznaPyza 13.11.2012 18:28
a po co gotujemy te grzyby i to 20 minut? cały smak zostanie w wodzie.... jakie dokładnie grzyby też tajemnica...
Justyna28 13.11.2012 12:14
moja ulubiona:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak