Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z rabarbarem i kruszonką

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
mąka 2 szklanki
cukier 1 szkalnka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jaja 4 szt
masło/margaryna 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z rabarbarem i kruszonką

Jajka ucieramy z cukrem.Dodajemy mąkę i proszek.Wszystko miksujemy.Margarynę roztapiamy studzimy i wlewamy do ciasta.Miksujemy.Wylewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem.Rabarbar obieramy myjemy i kroimy w kostkę.Wykładamy na ciasto.Kruszonka:1/2 kostki masło, 1/2 szkanki cukier, 1 opak cukier waniliowy, 1 szklanka mąka. Składniki połączyć ze sobą, kruszonka musi być sypka, jeśli jest zbyt wilgotna dodać mąki i cukru, jeśli zbyt sucha, dodać masła.Wyłożyć na cisto.Piec w temp.180 stopni przez 35 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 11.05.2012 18:42
lubie takie
eli_555 10.07.2011 22:56
pycha ciacho
gusia1000 23.05.2011 22:01
Też taki robię i polecam.
Marzena40 01.04.2011 08:41
pycha
Marta98 04.01.2011 20:11
super
Mysiunia 14.10.2010 16:48
za rabarbarem nie przepadam ale twoje ciasto wyglada bardzo ladnie:)
edyta18-20 10.10.2010 20:31
uwielbiam takie ciasta
banditka 26.08.2010 12:34
tylko skad rabarbar - ogolnie super :)
Ewa104 06.08.2010 16:22
Uwielbiam takie ciacha!
iwona332 06.08.2010 00:02
super
Maryś1 04.08.2010 12:47
ja tak samo.
loren83
loren83 02.08.2010 09:36
ja też lubię
alaaa 24.07.2010 20:06
pycha, bardzo lubię ciasta z różnymi owocami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak