Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka smażona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 1/2 kg
cebula 1 duża
Majeranek suszony Prymat 1 łyzka
mąka do obtaczania
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka smażona

Wątrobę oczyścić, pokroic w plastry grubości 1,5 cm. obtoczyć z obu stron w mące. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć wątrobę z obu stron na złoto. Cebulę obrać i pokroic w plasterki. Pod koniec smażenia dodać cebulę, majeranek, sól i pieprz i smażyć do momentu zeszklenia się cebuli. Podawać z kaszą lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 19.05.2012 23:41
i szybko i najeść się można:)
anemon 19.03.2012 11:01
Smacznie i najważniejsze, że szybko.
IZABELA29 19.03.2012 08:03
uwielbiam ale dawno nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak