Wątróbka smażona

Wątróbka smażona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroba wieprzowa

    1/2 kg
  • cebula

    1 duża
  • majeranek Prymat

    1 łyzka
  • mąka

    do obtaczania
  • sól, pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątrobę oczyścić, pokroic w plastry grubości 1,5 cm. obtoczyć z obu stron w mące. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć wątrobę z obu stron na złoto. Cebulę obrać i pokroic w plasterki. Pod koniec smażenia dodać cebulę, majeranek, sól i pieprz i smażyć do momentu zeszklenia się cebuli. Podawać z kaszą lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ben-ka

19.05.2012 23:41
i szybko i najeść się można:)

anemon

19.03.2012 11:01
Smacznie i najważniejsze, że szybko.

IZABELA29

19.03.2012 08:03
uwielbiam ale dawno nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat