Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 główka
ocet 1 łyźka
olej wg. uznania
pieprz, sól do smaku
kapusta biała 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty

Kapustę drobniutko posiekać, posypać odrobiną soli. Następnie rękoma ugnieść kapustę aż zmięknie. Pokroić cebulę i dodać do kapusty. Warzywa polać octem i olejem (wg. gustu); przyprawić pieprzem. Surówka jest smaczna z młodej kapusty, nadaje się do obiadu jako dodatek do ziemniaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak