Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser "białe-czarne"

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń czekoladowy 2 paczki
budyń śmietankowy 2 paczki
czekolada gorzka 1 tabliczka
śmietana kremówka 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Deser "białe-czarne"

Podwójna porcję każdego budyniu gotujemy wg przepisu na opakowaniu, a następnie odstawiamy do wystudzenia. Czekoladę kroimy na małe kawałki, a kremówkę ubijamy na bitą śmietanę. Zimny budyń czekoladowy mieszamy z kawałkami czekolady i przekładamy do pucharków. Zimny budyń śmietankowy miksujemy z ubita kremówka i wylewamy na budyń czekoladowy jako drugą warstwę. Podajemy schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 12.11.2012 17:31
oba budynie trzeba zabezpieczyć po ugotowaniu żeby nie zrobiła się skórka
czarnyaniol1990 12.11.2012 17:06
pyszne :)
mufinka79 12.11.2012 16:58
mało oryginalne :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak