Przepis i sposób przygotowania na: Murzyniec śmietanowy
Są to składniki na 2placki. Ubijamy połowę jajek, z połową cukru. Następnie dodajemy połowę mąki 3łyżki kakao i jedną łyżeczkę proszku do pieczenia. Mieszamy. Blachę smarujemy olejem i wyścielamy papierem. Wylewamy ciasto na blachę. Wstawiamy do piekarnika na 35minut do temperatury 180stopni. Tak samo robimy z drugim plackiem.
Masa:
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 100ml przegotowanej wody, należy ją ostudzić i razem z aromatem migdałowym dodajemy do ubitej śmietany. Dokładnie mieszamy.
Upieczone placki przekrawamy na pół w poprzek, tak by powstały 4. Każdy placek przekładamy masą.Ostatnią, górną warstwę musi tworzyć masa.
Dekoracja:
Czekoladę mleczną ścieramy na tarce i posypujemy po wierzchu. Ciasto przechowujemy w lodówce.
Smacznego!