Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDŹ W OLIWIE

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
natka pietruszki 2 łyżki
oliwa 100 gram
musztarda 1 łyżka
sok z cytryny 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 gram
matijasy 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDŹ W OLIWIE

Śledzie kroimy w małe kawałki, cebulkę kroimy w cieniutkie piórka i przelewamy wrzątkiem, natkę drobno siekamy.
W słoiczku układamy warstwami: śledzie, cienko smarujemy musztardą, zasypujemy cebulą i natką. Posypujemy pieprzem. I tak następne warstwy, aż do wyczerpania składników. Na końcu zalewamy oliwą. Najlepiej jeść następnego dnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 18.02.2013 10:26
smaczny
Anula 30.11.2012 18:15
Warto zjeść śledzika od czasu do czasu:)
gosia561 12.11.2012 13:03
świetna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak