Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kisiel z persymony i soku pomarańczowego - na zimno

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomarańczowy 2 szkl.
cukier do smaku
mąka ziemniaczana 3 łyżki
migdały mielone do posypania
jogurt grecki do przybrania
kaki 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel z persymony i soku pomarańczowego - na zimno

Persymony (maksymalnie dojrzałe i miękkie) przeciąć na połowę i łyżką wybrać miąższ - rozgnieść widelcem lub zmiksować.
Zagotować 1,5 szklanki soku pomarańczowego z odpowiednią ilością cukru (do smaku) - w pozostałym soku rozprowadzić mąkę ziemniaczaną.
Kiedy sok zawrze, dodać miąższ z persymony, szybko wymieszać i wlać zawiesinę z mąki ziemniaczanej - mieszać na małym płomieniu, aż kisiel zgęstnieje.
Gotowy kisiel przelać do salaterek lub pucharków i pozostawić do ostygnięcia.

Przed podaniem przybrać zimnym jogurtem greckim i posypać mielonymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 12.11.2012 12:52
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak