Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KURCZAK NA SŁOIKU

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kurczak (cały ) 1800 gram
przyprawa do potraw Kucharek 3 łyżeczki
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat 5 łyżeczkek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 5 łyżeczkek

Przepis i sposób przygotowania na: KURCZAK NA SŁOIKU

Kurczaka myjemy, wykrawamy szyjkę, oczyszczamy. Smarujemy oliwą i nacieramy przyprawą do rosołu i przyprawą do kurczka ze sklepu internetowego NMR, w której znajdziemy czosnek, paprykę, kolendrę, pieprz, chilli, imbir, kardamon i sól. Nadadzą one naszej potrawie wspaniały smak, kolor i zapach. Warto zaznaczyć, że przyprawy te są najwyższej jakości i w pełni naturalne. Tak przygotowany drób nasadzamy na słoiczek wypełniony wodą z dodatkiem maggi. Można też kuraka nadziać na butelkę z piwem (po upieczeniu smak piwa jest niewyczuwalny). Pieczemy ok. 2 godzin, co jakiś czas podlewając go wodą albo piwem. Pamiętajmy, aby słoik postawić w jakimś naczyniu, żeby tłuszcz z kurczaka do niego spływał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 28.12.2012 15:45
Muszę spróbować.
Habibi 13.11.2012 12:22
Ja zawsze piekę na puszce z piwem :)
kamyk 12.11.2012 12:01
ciekawe jak smakuje ten kurczak
pajbek 12.11.2012 11:56
ciekawy pomysł
Patrycja25 12.11.2012 11:50
ciekawe
sara1 12.11.2012 11:36
robiłam tym sposobem,ale pomysł z piwem jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak