Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

francuskie kokardki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak
wiórki kokosowe 2 łyżki
oliwa
cukier brązowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: francuskie kokardki

Ciasto rozwinęłam i pokroiłam na prostokąty. Wiórki uprażyłam na patelni i wymieszałam z cukrem.
Każdy prostokąt ciasta skręciłam, robiąc kokardkę. Wyłożyłam na blaszkę. Płatki kokardki lekko posmarowałam oliwą i posypałam wiórkami z cukrem. Lekko docisnęłam.
Piekłam w 190 stopniach do zrumienienia.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 08.12.2012 20:04
wyglądają rewelacyjnie :) fajny pomysł :)
Stenka 20.11.2012 15:15
ładnie wygladają
matesko 20.11.2012 09:27
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak