Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serki homogenizowane 4 sztuki
śmietana kremówka 250 ml
cukier waniliowy 4 łyżi
Żelatyna wieprzowa Prymat 2,5 łyżki
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
woda 1/2 szklanki
cytryna 1/2 sztuki
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Kroki postępowania

1
Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopty maczamy w wodzie z cytryną i układamy na dnie tortownicy.
Krok 1 - Sernik na zimno foto
2
Żelatynę rozpuszczamy z cukrem w ½ szklance wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno. Do masy dodajemy serki homogenizowane i żelatynę. Delikatnie mieszamy i wykładamy na biszkopty. Całość odstawiamy do lodówki, aby stężało.
Krok 2 - Sernik na zimno foto
3
Galaretkę przygotowujemy jak podane na opakowaniu. Jak zacznie tężeć to wylewamy na sernik. Możemy ułożyć wcześniej ulubione owoce. Całość odstawiamy do lodówki. Smacznego
Krok 3 - Sernik na zimno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.04.2013 07:20
lubię taki :)
JaPaqc 21.03.2013 22:06
znakomity sernik
Kate3 13.11.2012 09:42
Przypomina mi się dzieciństwo.. ;)
czarnyaniol1990 11.11.2012 20:56
Proste i smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak