Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawdziwki marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki
woda 1 szklanka
sól
cukier 1 czubata łyżeczka
ocet 4 łyżki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Prawdziwki marynowane

Przepis na jeden litrowy słoiczek.
Marchew obrać i pokroić w plasterki. Cebulkę obrać i pokroić w piórka.
Prawdziwki wrzucić do wrzącej wody i gotować około 6 min na średnim ogniu.
Ułożyć trochę marchewki i cebulki na dnie słoiczka następnie włożyć odcedzone prawdziwki i resztę marchewki i cebuli.
Zalewę zrobić z wody, octu, cukru, soli, ziela angielskiego i liścia laurowego. Jak się zagotuje zalać słoiczek z grzybkami. Szybko zakręcić odwrócić do góry dnem i z powrotem, jak nie przecieka to odwrócić do góry dnem i zostawić na całą noc aby się zassała zakrętka.
Najlepiej jeść za 3 doby :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 06.02.2013 19:06
lubię takie grzybki
IKrakowianka 03.02.2013 21:35
pycha-fajny dodatek do sałatek
jozefinach 29.11.2012 18:09
Tęsknię za tym smakiem.
Mati13 17.11.2012 13:35
uwielbiam marynowane grzybki
MAR3STA 12.11.2012 17:27
uwielbiam grzybki
Poison1988 11.11.2012 11:23
świetnie jako przystawki an różnych przyjęciach :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak