Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia naturalna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tilapia 2 filety
Papryka słodka mielona Prymat
mleko 1 szklanka
Kucharek przyprawa do potraw
cytryna 0,5 sztuki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia naturalna

Mleko wymieszać z kucharkiem i namoczyć w nim filety z tilapii (około 5min).
Odrobinę oliwy rozgrzać na patelni, wyciągnąć tilapię z mleka i położyć na patelni, posypać lekko solą morską, pieprzem i papryką słodką, wycisnąć na nią odrobinę soku z cytryny i szybko odwrócić, przyprawić i zdjąć na talerz. Tilapia z jednej strony powinna być na patelni bardzo krótko gdyż jest to bardzo delikatne mięsko. Na średnim ogniu z jednej strony powinna być około 1 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 04.02.2013 10:09
smaczna rybka
Pietruszka 30.11.2012 15:17
wygląda smacznie
babajaga1969 11.11.2012 11:51
bardzo smaczna i zdrowa
artur7 11.11.2012 10:48
fajna rybka
Kekerboom 11.11.2012 10:32
super
jozefinach 11.11.2012 10:28
Z chęcią zjadłabym taką rybkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak