Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gotowane mielone mięso 0,5 kg
pieczarki 40 dag
kapusta 1 szt.
jaja 4 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 g.
bułka 1 szt.
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane gołąbki

Średnią główkę kapusty sparzyć i podzielić na pojedyncze liście,
ugotowane mięso (z porcji rosołowych, z kości od schabu) obrane zmielić. Zmielić pieczarki i cebulę , przesmażyć na patelni , dodać do zmielonego mięsa, wbić 2 jaja. Bułkę namoczyć, odcisnąć, dołożyć do farszu, dokładnie wymieszać farsz, dołożyć do smaku \"kucharka\" . Farsz zawijać w liście kapusty. Rozbić dwa jaja, dolać przyprawy w płynie \"kucharek\" . Gołąbki panierować w rozbitym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, na wolnym ogniu. Gdy się zarumienią ze wszystkich stron zdejmować z patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak