Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinakowo-twarogowy bukiet smaków na przystawkę

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
papryka czerwona 0,5 szt
tymianek 0,5 łyżeczki
olej 2 łyżki
szpinak mrożony 200 g
twaróg 100 g
sól, pieprz do smaku 1 szczypta
małe pomidorki 6 szt
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinakowo-twarogowy bukiet smaków na przystawkę

Pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i czosnek zeszklić na i oleju razem z tymiankiem. Następnie dodać brykiety szpinaku i dusić pod przykryciem aż szpinak się rozmrozi, dokładnie wymieszać. Ostudzić. Zawartość patelni zmiksować w melakserze lub blenderze z twarogiem. Posolić i popieprzyć do smaku. Pomidorki przekroić na krzyż, wydrążyć miąższ i nafaszerować powstałą pastą. Ozdobić szczypiorkiem i listkami np. pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 13.01.2013 18:22
extra
annagebalska 11.01.2013 08:46
pycha
aisza1 23.12.2012 18:19
pycha
SmakChwili 12.12.2012 21:00
Cieszę się, że się podoba, ja też widzialam w necie ale nadziany serem feta lub twarożkiem, a mój farsz jest zdecydowanie smaczniejszy.. tak mi się wydaje przynajmniej :)
TEtalicha 12.12.2012 20:56
jest świetny, widziałam w internecie podobny, nawet doradca wstawił link do niego, rewelacja
SmakChwili 18.11.2012 16:54
cieszę się, że się podoba..
Wiesława1 13.11.2012 20:19
super
Joanna46 10.11.2012 20:39
Ładnie.
Małgorzata106 10.11.2012 19:00
super
adelajda 10.11.2012 18:35
super !
Mati3 10.11.2012 18:22
pucha
Magula 10.11.2012 18:20
piękny bukiecik
Barbara/zuza22_85 10.11.2012 18:14
fajne
natii3624 10.11.2012 17:42
Super wygląda! Bardzo smakowicie! :)
maciek7 10.11.2012 17:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak