Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 1/2 kg
ocet winny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z jabłek

Jabłka podzielić na małe kawałki usuwając gniazda nasienne. Włożyć do garnka z grubym dnem i rozprażyć z pół szklanki wody. Rozprażoną masę przecieramy przez gęste sito. Do uzyskanego soku dodajemy cukier i ocet gotujemy aż zgęstnieje. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 26.11.2012 19:57
super na zimę
SmacznaPyza 10.11.2012 18:28
to raczej przecier a nie galaretka
Magula 10.11.2012 18:21
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak