Jajecznica z cebulą i czosnkiem - na skwarkach

Jajecznica z cebulą i czosnkiem - na skwarkach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    7-8 szt.
  • cebula

    1 mała
  • skwarki

    1 łyżka
  • czosnek

    mały ząbek
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka roztrzepać z wyciśniętym czosnkiem, świeżo zmielonym pieprzem i solą.
Na patelnię włożyć łyżkę skwarków (ze smalcem) i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu posiekaną cebulę.
Wlać masę jajeczną i smażyć, stale mieszając, aż do uzyskania ulubionego stopnia ścięcia jajek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

12.11.2012 10:57
Pyszne śniadanie taka jajecznica

Rafał10

11.11.2012 10:33
masz rację, jajecznicę można robić na wiele sposobów i zawsze jet smaczna :) muszę zrobić taką ze skwareczkami!

Habibi

11.11.2012 00:11
Jako, że mężuś uwielbia jajecznicę, muszę co jakiś czas robić ją w nieco inny sposób, aby się nie znudziła ;) ...a tak na poważnie - jajecznica na smalcu czy skwarkach smakuje zupełnie inaczej, niż na masełku, dlatego czasami sobie na taką pozwalamy ;)

EWI

10.11.2012 13:42
mniam

Adamorek

10.11.2012 13:37
smakowite

Adamorek

10.11.2012 13:37
smakowite

Monika-twin

10.11.2012 13:06
dawno nie jadłam takiej jajecznicy, dobrej

angelika14

10.11.2012 11:54
zjadłabym sobie taką jajecznicą

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat