Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Tuńczykowa z curry

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
ogórki kiszone 5 sztuk
jaja 4 sztuki
cebula biała 2 sztuki
kapusta pekińska 20 dag
papryka konserwowa 1 słoiczek
majonez tradycyjny 3 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Tuńczykowa z curry

Kapustę pekińską dokładnie płuczemy, osuszamy i szatkujemy. Lekko ją solimy i odstawiamy. Jaja gotujemy na twardo- około 10 minut, Obieramy je i kroimy w kostkę. Tuńczyka rozdrabniamy. Z kukurydzy odlewamy zalewę. Paprykę konserwową i ogórki kiszone kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, z wyjątkiem kapusty pekińskiej. Do majonezu dodajemy przyprawę curry, pieprz i sól,dodajemy do sałatki i dokładnie ją mieszamy. Na wierzchu kładziemy osoloną kapustę pekińską.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 20.11.2012 09:14
smaczna!;]
Krakowianka 10.11.2012 16:51
fajna kompozycja !!
Monika-twin 10.11.2012 13:12
musi byc smaczne
Iwka 10.11.2012 12:48
pycha
Agnieszka91 10.11.2012 12:46
brzmi interesująco
Beata61 10.11.2012 11:01
brzmi ciekawie :)
PIOTR11 10.11.2012 10:55
bardzo lubię tuńczyka
Inal 10.11.2012 10:12
Tuńczyka z curry jeszcze nie próbowałam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak