Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietki francuski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 300 ml
miód 1 łyżka
sól 0,5 łyżeczki
cukier 0,5 łyżeczki
mąka pszenna 540 dag
drożdże 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietki francuski

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki ciasta łączymy i wyrabiamy do uzyskania jednolitej masy.
Krok 1 - Bagietki francuski foto
2
Wyrobione ciasto odstawiamy na 30 minut. Następnie znów je wyrabiamy. formujemy bagietki i ponownie zostawiamy na 40 minut.Ciasto powinno wyrosnąć.
Krok 2 - Bagietki francuski foto
3
Następnie pieczemy bagietki przez 30 minut w temperaturze 175 stopni. Smacznego
Krok 3 - Bagietki francuski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 14.12.2012 19:33
domowa bagietka mmm
Botwinka 09.11.2012 12:38
super
mariel78 09.11.2012 07:45
super dodaje do ulubionych
miroslawa 09.11.2012 03:43
fajne i domowe pieczywo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak