Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby Kadai Masala

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 1 szklanka
papryka 1/2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
pomidor 2 sztuki
kurkuma 1/2 łyżeczki
kolendra mielona 1/4 łyzeczki
Przyprawa garam masala orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
olej 2 łyżki
papryczka chili 1/4 sztuki
jogurt naturalny 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
bazylia świeża do podania
ryż basmati do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby Kadai Masala

Rozgrzej na patelni olej i wrzuć na niego posiekaną papryczkę chili. Po 30 sekundach dodaj posiekaną cebulę, starty czosnek, kurkumę, mieloną kolendrę, garam masalę i smaż aż cebula lekko zmięknie.

Na patelnię dorzuć paprykę posiekane pomidory, liście limonki, dopraw solą i gotuj 3 minuty. Dodaj grzyby oczyszczone i pokrojone w plasterki i delikatnie wymieszaj.

Gotuj całość przez 3 minuty, aż grzyby zmiękną i połączą się z sosem. Wyłóż liście limonki i zdejmij całość z ognia i wymieszaj z jogurtem naturalnym. Podaj posypane liśćmi bazylii z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.01.2015 19:51
smaczny obiad
K&J 08.11.2012 22:40
fajne
caffee_tea 08.11.2012 21:59
uwielbiam ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak