Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z porem, pieczarkami i makrelą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron spaghetti 180 gram
masło 1 łyżka
por (biała część) 1 sztuka
pieczarki 250 gram
skórka i sok 1/2 cytryny
sól do smaku
czarny pieprz do smaku
makrela wędzona 100 gram
jogurt naturalny 100 gram
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z porem, pieczarkami i makrelą

Makaron ugotuj w osolonej wodzie.

Masło rozgrzej na patelni, a na nim podsmaż pokrojoną w kosteczkę białą część pora razem z odrobiną soli. Po 3 minutach dorzuć pokrojone w plasterki pieczarki oraz tymianek. Smaż, aż grzyby zmiękną (około 5 minut).

Zestaw patelnię z ognia, dodaj na nią sok i skórkę (z wyszorowanej i sparzonej) cytryny oraz jogurt naturalny. Dopraw całość solą i pieprzem, a następnie wymieszaj z odcedzonym makaronem.

Wyłóż całość na talerze. Na makaronie ułóż makrelę pozbawioną skóry, ości i podzieloną na kawałki wielkości kęsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 08.11.2012 22:54
Lubię takie kombinacje na talerzu :-)Super
caffee_tea 08.11.2012 21:58
ale super zdjęcie
Lemon 08.11.2012 21:42
ciekawe
Justyna87 08.11.2012 21:17
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak